Stilte spørsmål ved flyselskapets nye kjønnsideologi – fikk sparken

To tidligere ansatte i Alaska Airlines, Marli Brown og Lacey Smith, fikk sparken i 2021 for å stille spørsmål ved selskapets støtte til den nye foreslåtte likestillingsloven i USA.

Det skriver CBN og Christian Post.

Dersom loven ble vedtatt ville det innlemme seksuell legning og kjønnsidentitet i et føderalt lovverk mot diskriminering.

Ba om respons

Avisen Dagen omtalte saken først her i Norge.

Dagen skriver at Brown og Smith i 2022 gikk juridisk til verks for å få selskapet til omgjøre avgjørelsen.

De to kvinnene har fått hjelp av stiftelsen First Liberty Institute (FLI), som i lang tid har kjempet på vegne av ytringsfriheten og bidratt med juridisk hjelp i slike saker.

Kvinnene forklarte at Alaska Airlines i forkant hadde oppfordret sine ansatte til å komme med innspill, delta i åpen dialog ved å stille spørsmål og dele deres forskjellige perspektiver angående loven.

Ifølge klagen responderte Brown og Smith på oppfordringen:

«Browns kommentar uttrykte hennes oppriktige religiøse overbevisning om at likestillingsloven vil ha en negativ innvirkning på kvinner, jenter og troende. Smith spurte ganske enkelt: ‘Som et selskap, tror du det er mulig å regulere moral?’».

Avgjørelsen

Rettstvisten har vært lang, men i mai falt avgjørelsen.

Den regionale domstolen, som dekker den vestre delen av delstaten Washington, avviste nylig anklagen om religiøs diskriminering:

«Alaskas Airlines beslutning om å sparke Brown og Smith, basert på deres kommentarer, er ikke beviselig tilknyttet religiøs diskriminering».

Dommeren Barbara J. Rothstein mener også at den unike tilværelsen i Alaska virker skjerpende fordi det «krever at ansatte jobber i ekstremt tett og under stressende omstendigheter».

Anker høylytt

FLI klager nå på avgjørelsen til en høyere juridisk instans.

De svarer også med å gå offentlig ut med avgjørelsen for å få blest rundt det de mener er en urett.

«Amerikanere får sparken for sin religiøse tro, og det er skremmende at en domstol godtar dette. Vi ber domstolen omgjøre underrettens avgjørelse».

Det skriver Stephanie Taub, seniorrådgiver i FLI, i en uttalelse. Hun fortsetter:

«Alaska Airlines kansellerte kundene våre og flyvertinnenes fagforening sviktet deres tillit. Vi vil fortsette å kjempe for våre klienter inntil Alaska Airlines og Association of Flight Attendants blir holdt ansvarlige, og amerikanske ansatte er trygge mot diskriminering».

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Dainis Graveris fra Unsplash

Farlig lettvint om kjønn

I sitt innlegg Det androgyne 13.07. prøver Jørg Arne Jørgensen (JAJ) å stille seg utenfor debatten og gi kjønn en analyse fra et slags olympisk

Foto: wirestock fra Freepik

Maria Arredondo sang på regnbuemesse

I sommer var artisten Maria Arredondo Sødal i en opprivende samlivsdebatt i Frikirken. På søndag sang hun på en regnbuemesse i Kristiansand domkirke. I juni