Transkvinner utestenges fra profesjonell cricket for kvinner i England

Transkvinner utestenges fra profesjonell og semiprofesjonell cricket for kvinner i England. Men kontroversielt nok gjelder ikke forbudet for amatører og unge.

Telegraph Sport skriver at England & Wales Cricket Board er klar til å kunngjøre sin etterlengtede nye transpolitikk etter en gjennomgang av de eksisterende reglene.

Disse reglene er for tiden blant de mest liberale i idretten, og tillater alle som identifiserer seg som kvinner å spille i kvinnecricket – med forbehold om skriftlig godkjenning fra ECB, men kun for «profesjonelle klubb– og England pathway-lag».

Dette har lenge skapt stor bekymring blant forkjempere for kvinners rettigheter, som ønsker rettferdighet og sikkerhet for ekte kvinner, blant annet når det gjelder felles garderober.

Fiona McAnena er kampanjedirektør i organisasjonen Sex Matters. Hun er kritisk.

– ECBs beslutning om å inkludere menn som identifiserer seg som kvinner i kvinnelige amatørkonkurranser, er en katastrofal, todelt politikk som ikke gir noen mening.

– Alle som noen gang har spilt cricket, vet at det verken er rettferdig eller trygt for kvinner å møte mannlige bowlere og slagmenn, men det er nettopp det de fleste kvinnelige amatørspillere vil måtte gjøre hvis menn inkluderes i kvinnekonkurranser.

Kvinnelige cricketspillere vil heller ikke ha noen grunn til å protestere.

– Budskapet til kvinner og jenter fra ECB ser ut til å være at med mindre du er en toppspiller, får du ikke fair play. Denne politikken vil sette lovende jenter og kvinner ut av spillet før de noen gang får sjansen til å utvikle seg til elitenivå, noe som vil få katastrofale følger for spillerutviklingen.

– ECB hevder at de støtter kvinnespillet, men deres motvillige og delvise aksept av International Cricket Councils politikk for å beskytte kvinnekategorien signaliserer at menns følelser kommer først.

Cricket er ikke veldig populært i Norge, men en viktig sport for britene, så saken får stor oppmerksomhet.

ECBs nye policy vil bli kunngjort nesten ett år etter at ICC forbød alle som har gjennomgått puberteten som menn å spille i Women’s Ashes eller World Cup.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Nicolas Hoizey fra Unsplash

CitizenGo vil beskytte kvinner i OL

Organisasjonen CitizenGo skriver på sine hjemmesider: The International Olympic Committee (IOC) did not just leave the door open for “transgender” athletes to sweep the field