Reagerer på ny, norsk julefilm for barn med LHBTQ+ profil

Animasjonsfilmen Askepote, som er rettet mot barnefamilier, er inspirert av den tradisjonsrike fortellingen om Askepott.

Men i stedet for å gifte seg med prinsen, ønsker hovedpersonene Askepote å finne kjærligheten med en av samme kjønn. Det skriver avisen Dagen.

Dagen skriver videre:

Reaksjonene etter førpremieren har ikke latt vente på seg:

– Årets julefilm? Uten å nevne et pip om LHBTQ+ propaganda rettet mot 6-åringer, skriver en og gir filmen bare en av fem stjerner.

En annen skriver:

– Å blande lesbisk kjærlighet inn i en sånn barnefilm kunne dere spart dere for.

En kinogjenger skal tilsynelatende ha forlatt kinoen midt i filmen:

– Det bør komme tydeligere fram at denne filmen handler om LHBTQ, så kan man heller velge om man ønsker å se den, og ikke måtte forlate midt i filmen.

Ikke alle er negative til selve filmen, men mer kritiske til de som lar seg provosere.

– At to jente katter kjemper for kjærligheten er jo berre fint. At voksne folk lar seg provosere av dette kan eg ikkje fatte. Og dersom ungene dine ikkje likte det, så seier det noke om kor feil du oppdrar dei, skriver en kvinne og legger til:

– Ja, til å normalisere dette gjennom kultur retta mot barn.

Politiker Truls Olufsen-Mehus, som forlot KrF i vår til fordel for Konservativt, har også engasjert seg i debatten.

– Folk føler seg lurt over at det som skulle være en koselig julefilm ble til LHBTQIA+ aktivisme, der hovedrolleinnehaver vil finne sin egen lykkelige slutt.

– Dette er den skeive vrien som finnes i nye versjoner av eventyr ment for såkalt skeive barn. Og det er slike eventyr som leses på dragshows for barn i barnehager og 1–4 klasse over hele landet, skriver Olufsen-Mehus i et Facebook-innlegg.

Undertrykkende krefter

Julefilmen har med stemmene til kjente navn som Sondre Lerche, Vidar Magnussen, Kristofer Hivju, Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne.

Regissør Lisa Gamlem sier at filmen handler om å tørre å være seg selv.

– Med «Askepote» har vi laget en ny fabel om å stå opp mot undertrykkende krefter og finne sin egen vei. Det er vår vindskjeve vri på et av humanismens viktigste eventyr. Et eventyr som med sin kamp mot fordommer og tyranni fortsatt er like aktuelt, sier Gamlem

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter