Far fradømt foreldreretten for motstand mot sønnens kjønnsskifte

Foto: Kelly Sikkema fra Unsplash
Foto: Kelly Sikkema fra Unsplash

Ifølge en artikkel i Manhattan-baserte City Journal begynte historien i august 2019. Da annonserte Ted Hudackos nå fraskilte kone at den eldste av deres to sønner var transkjønnet, og at hun ville ta begge sønnene med seg og flytte bort.

Den da 54 år gamle faren og konen ble raskt enige om delt foreldrerett til deres yngste sønn, men med den 16 år gamle sønnen skulle det bli annerledes.

Sønnen kjente manglende samsvar mellom biologisk og opplevd kjønn, og moren ville akseptere at det ble igangsatt hormonbehandling. I rettens behandling av foreldreansvaret ble farens holdning til de medisinske inngrepene sønnen sto overfor, avgjørende.

– Jeg tror ingen kan forstå hvor vanskelig det er å føle at du er i feil kropp, slik at du er villig til å gjennomgå smertefulle inngrep for å fikse problemet. Hans mor har gitt ham betingelsesløs kjærlighet. Hun sier at når hun spurte faren om det samme, svarte han at han ikke vet hva det er for noe, sa en av advokatene, Daniel Harkins, i løpet av rettssaken.

– Tror du at det å være transkjønnet er en synd, spurte dommeren Joni Hiramoto til faren.

Nei, selvsagt tror jeg ikke det er en synd, svarte faren som tilhører Den episkopale kirken.

Ifølge The Daily Mail gjorde ikke dommer Hiramoto det klart at hun selv har en sønn som skal ha gjennomgått kjønnsskifte. Avisen har forsøkt å hente inn tilsvar knyttet til en mulig interessekonflikt hos dommeren, men fått til svar at de ikke kan kommentere en pågående sak.
Dommeren avgjorde i mai 2021 at moren alene skulle få eneansvaret for deres eldste sønn. Farens eneste rett var å kunne motsette seg kirurgiske inngrep knyttet til kjønnsidentitet før sønnen fyller 18.

Ifølge City Journal mottok likevel faren i oktober et krav på 1,8 mill. kroner knyttet til hormonterapi. Et implantat som sørget for pubertetsblokkere var operert inn i armen på sønnen. Kombinasjonen av hormoner sønnen får servert kan føre til permanent sterilitet, ifølge medisinere.

– Fem år fram i tid, når han innser at han har lemlestet seg selv, er det jeg som må plukke opp bitene, skal faren ha sagt under en høring.

«En sak som bør vekke USA»

Skribenten Abigail Shrier, som har fulgt saken i flere måneder og som kommenterer den for City Journal, kaller saken et lærebokeksempel på hvordan kjønnsideologi har infiltrert amerikansk rettsvesen.

«Resultatet er at dommere nå bestemmer barns og familiers skjebner basert på falsk metafysikk uten støtte i medisinen, som om det var fakta at tenåringer har en uforanderlig kjønnsidentitet som bare de selv kan kjenne», skriver hun.
Organisasjonen California Family Council mener at saken «bør skremme og vekke hele landet vårt».

«Som hentet ut fra Stalins Sovjet»

Rod Dreher som kommenterer for The American Conservative, kaller saken en kafkaaktig prosess som minner om hvordan rettssaker foregikk i Stalins Sovjet.

«Det var ingen i rettssalen som vurderte om Hudacko kanskje kunne ha et poeng. Saken var avgjort på forhånd, og skyld og uskyld spilte ingen rolle. Her ser vi ikke bare en totalitær rettsprosess, men totalitarisme hvor en elite tvinger sine svært kontroversielle syn på oss andre, som om de var hellig skrift», skriver Dreher.

Ted Hudacko kjemper nå mot et besøksforbud ekskona ønsker mot ham, i kjølvannet av striden om foreldrerett. Ifølge The American Conservative går saken for Spinetta Family Law Center i California, fredag 25. februar.

 

Dagen

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Abortion Stock photos by Vecteezy

Ny abortlov uten ordet kvinne

I dagens abortlov dukkar ordet «kvinne» opp 34 gonger. I forslaget til ny abortlov er ordet erstatta med «gravide». Det kjem fram i regjeringas forslag til