London-kirke bryter med biskopen etter at Church of England vedtok å velsigne likekjønnede par

Foto: V2F fra Unsplash
Foto: V2F fra Unsplash

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, etter at generalsynoden i Church of England stemte for å velsigne likekjønnede par i liturgien. Det skriver avisen Dagen.

Vedtaket om å velsigne likekjønnede par som lever trofast sammen var et kompromiss. Forslaget det ble stemt for var resultatet av en seks år lang prosess der kirken har arbeidet med spørsmålet om likekjønnet vigsel.

Dagen skriver:

Nå jobber biskopene med å skrive bønner som kan brukes for å velsigne likekjønnede par som en del av liturgien.

Bryter med biskop

Flere evangeliske menigheter i Den engelske kirke har vært misfornøyd med vedtaket.

Nå varsler den konservative London-menigheten St. Helen’s Bishopsgate at de bryter med biskopen i London.

Det kommer frem i en videomelding lagt ut på menighetens hjemmeside forrige søndag.

Der sier William Taylor, prest i St. Helen’s, at biskopene i Church of England har gått bort fra Jesu lære, og at de også har gått bort fra alle de som har et konservativt syn på ekteskapet.

«Biskopene har opphøyet sin lyst for en institusjonell politisk konsensus over Jesu ords autoritet. Og, som et resultat, har de vandret bort fra den sanne Guds kirke», sier han i videoen.

St. Helen’s er en av de aller største anglikansk menighetene i London.

Internasjonalt samarbeid

Taylor er bekymret for fremtiden til unge evangeliske kristne i Church of England.

Han forklarer at målet hans er å sikre trofast evangelisk anglikansk virksomhet i London – om nødvendig, utenfor Church of England.

«Vi hadde elsket å gjøre dette innenfor Den engelske kirke. Anglikanske erkebiskoper og biskoper fra hele kloden er klare til å hjelpe oss. Vi står ikke alene.»

Ettersom menigheten ikke lenger vil rapportere til biskopen i London, skal St. Helen nå inngå et tettere samarbeid med andre konservative anglikanske kirker internasjonalt.

Taylor forteller at det nå er erkebiskopen av Den anglikanske kirke i Nord-Amerika, Foley Beach, som skal føre tilsyn med menigheten.

Taylor understreker at det ikke er for sent for biskopene å snu og trekke forslagene.

Stoppet betalingene

Flere evangeliske menigheter innad i kirken i England har også valgt å stoppe betalinger til bispedømmene, etter valgresultatet ble kjent.

St. Helen’s er en av disse.

Videre har også den kjente menigheten All Souls Langham Place i London sentrum gjort det samme.

Det gjøres klart i en mail til biskopen i London, som nå er blitt publisert.

Internasjonale reaksjoner

Tidligere denne uken skrev Dagen om de sterke reaksjonene resultatet fikk fra mange av anglikanske kirker internasjonalt.

Mandag denne uken kom det internasjonale konservative kirkefellesskapet «Global South Fellowship of Anglican Churches» (GSFA) med en uttalelse.

Der sier de at GSFA ikke lenger anerkjenner Church of England som sin «moderkirke». Og at de ikke anerkjenner Justin Welby, erkebiskopen av Cantervbury og øverste leder for den anglikanske kirke globalt, som sitt overhode.

GSFA utgjør rundt 75 prosent av verdens anglikanske kirker.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: wirestock fra Freepik

Maria Arredondo sang på regnbuemesse

I sommer var artisten Maria Arredondo Sødal i en opprivende samlivsdebatt i Frikirken. På søndag sang hun på en regnbuemesse i Kristiansand domkirke. I juni