Dagen anmelder ikke vanligvis engelske bøker. Men den kampen om familieformer og seksualliv som nå foregår i Norge, er en del av en omfattende kulturkamp i den vestlige verden.
Norske medier er ensrettet i sin informasjon og tenkning på dette området. Vi trenger informasjon og analyser som gir oss et bredere perspektiv. Douglas Murray er britisk forfatter og journalist. Hans bok «The Strange Death of Europe» om immigrasjon til Europa ble en bestselger i 2017. Den er oversatt til over 20 språk. Hans nye bok bør få enda større oppmerksomhet.
FAKTAAnmeldt bok
Postmoderne tomromMurray beskriver hvordan det postmoderne tomrommet etter de store religionene og politiske ideologiene har gitt vekstvilkår for en ny «religion». Ulike interessegrupper tar utgangspunkt i sine seksuelle avvik og fremstiller seg som undertrykte. Nå krever de frihet og likestilling formulert og anerkjent som menneskeretter, slik kvinner og raser har oppnådd dette tidligere.
Utviklingen har gått utrolig fort. For et par tiår siden fantes nesten ingen tilhengere av likekjønnet ekteskap. Nå fremmes det en internasjonal identitetspolitikk som krever full likestilling av samlivsformer, fritt valg av kjønn og kjønnsuttrykk og allmenn aksept av skeiv teori.
Massepåvirkning
Her er ikke plass til en fyldig omtale av bokas innhold. Murray retter søkelyset mot en massepåvirkning som han mener strider mot sunn fornuft og samtidig undertrykker viktige motforestillinger. Boka er informativ og saklig. Murray argumenterer allment og nyansert.
Samtidig er han modig idet han setter vesentlige spørsmålstegn ved den liberale sex-revolusjonens forførende selvfølgeligheter. Alle som er opptatt av samtiden og leser engelsk med utbytte, har her fått en ressursbok som jeg varmt vil anbefale.
Først på trykk i Dagen