President Mileis regjering kunngjorde denne uken at «inkluderende» språkbruk i det offentlige blir forbudt. Det skriver Document.no.
Document.no skriver videre at i praksis betyr dette at offentlige ansatte ikke lenger har lov til å bruke ikke-binære endelser på ord i det spanske språket, altså at de uttrykker noe annet enn enten han- eller hunkjønn.
Spansk språk har kun to grammatiske kjønn som gjenspeiles blant annet i substantiver, adjektiver og enkelte pronomen. Det finnes ingen offisiell løsning for å få fjernet kjønn fra språket.
Men forsøk som «latinx» eller «latin@» (sammensmelting av hunkjønnsordet «latina» og hankjønnsordet «latino») og misfostre som «nosotres» eller «amiges» (fusjon av «nosotros/nosotras» og «amigos/amigas») har bredt kraftig om seg de siste årene, spesielt i Sør- og Mellom-Amerika. Argentina og Chile ligger i front.
Næringslivet og det offentlige har naturligvis slengt seg med på karusellen, det samme har FN, som blant annet skriver i en publikasjon at riktig språkbruk kan «nedkjempe kjønnsbaserte fordommer».
Ut med kjønnsideologien
Også det den argentinske regjeringen kaller unødvendig bruk av hunkjønn skal ut fra offentlig kommunikasjon. Dessuten skal «alt som refererer til kjønnsideologi» bort, uten at pressetalsmann Manuel Adorni i Buenos Aires utdyper. Det får journalisten i spanske El País til å spekulere i om dette kan bety et tilbakeskritt for argentinske feministers meritter.
Kunngjøringen om forbudet kom bare timer etter at landets forsvarsministerium satte foten ned for kjønnsnøytral ordbruk i all kommunikasjon innenfor det militære. Begrunnelsen var at feil grammatikk lettere skaper misforståelser.
Regjeringskabinettet bestemte seg i møte for å utvide de samme reglene til hele det offentlige apparatet, kan man høre Adorni si på dette opptaket.
Han sier også at kjønnsideologi brukes i politisk virksomhet. Fra før vet vi at Milei har tatt mål av seg å bekjempe kulturmarxisme og indoktrinering som bruker sosiale rettferdighetsbevegelser og spesialrettigheter til utvalgte grupper for å oppnå politisk makt.