– Det er veldig viktig at barn i skolen får informasjon om at vi er forskjellige, og at noen opplever at de er et annet kjønn enn de er født som, sier Bent Høie til Aftenbladet.
Den tidligere helse- og omsorgsministeren i Solberg-regjeringen, som nå er statsforvalter i Rogaland, har flere ganger uttalt seg i debatten om kjønn og Pride.
å koker den igjen.
– Synes ikke åtteåringer skal bli stilt spørsmålet
Mandag intervjuet NRK en trebarnsfar og frikirkepastor i Porsgrunn som reagerer sterkt på undervisningen i tredje klasse på sønnens skole.
Åtteåringene skal blant annet ha blitt bedt om å skrive en lapp til læreren med hvilket kjønn de føler seg som.
Saken var også tema i Politisk kvarter onsdag morgen.
– Jeg synes ikke åtteåringer skal bli stilt dette spørsmålet, sa skolepolitisk talsperson Himanshu Gulati i Fremskrittspartiet (Frp).
Det er Høie uenig i.
Har fått mer plass i læreplanene
– Det er ikke faglig grunnlag for å hevde at åtteåringer blir forvirret av dette, sier den tidligere statsråden.
Kjønnsmangfold har fått mer plass i læreplanene, og i Aschehougs lærebok i samfunnsfag for 5. trinn står det blant annet at «hvordan kroppen din ser ut og hvilket kjønn man har, trenger ikke alltid å henge sammen», ifølge NRK.
Høie mener undervisningen på Porsgrunn-skolen er godt innenfor det læreren og skolen kan bestemme.
– Ikke fakta som bygger opp om det
– Det er ikke slik at alle åtteåringer i landet skal gjennom en spørreundersøkelse om hvilket kjønn de føler seg som, sier han.
– Kan det også bidra til å forvirre?
– Nei, det er det ikke noe fakta som bygger opp om. Tvert imot. Barn har en kognitiv utvikling som gjør at de er helt i stand til å forholde seg til denne typen kunnskap.
– Mer toleranse og åpenhet
Bent Høie mener at samfunnet på mange måter skaper et bilde av hvordan gutter og jenter skal være.
– Det har samfunnet gjort i alle tider. Heldigvis er Norge i ferd med å endre seg slik at det blir mer toleranse og åpenhet