Britisk sykepleier straffet for å ha kalt transkjønnet pedofil for «Mr»

Nyheter
Foto: Branden Harvey fra Unsplash

Den britiske sykepleieren Jennifer Melle er blitt dømt for ikke å ha brukt den straffedømte pedofilens foretrukne pronomen. Det skriver Document.no.

Melle jobber som sykepleier på det britiske helsevesenet NHS. Hun ble straffet etter å ha tiltalt en transkjønnet pedofil med «Mr» (herr).

Den pedofile, en pasient fra et høysikkerhetsfengsel for menn, kalte Jennifer Melle (40) for «n—–» tre ganger under en aggressiv tirade på St Helier Hospital i Carshalton i Surrey.

Men det var Melle som ble etterforsket og ilagt disiplinærtiltak av sykehuset i oktober 2024, med en siste advarsel og en henvisning til Nursing and Midwifery Council, skriver The Telegraph.

 

Nå har sykepleieren anlagt sak mot Epsom and St Helier University Hospitals Trust for trakassering, diskriminering og brudd på menneskerettighetene.

– Helt siden jeg uttrykte min kristne tro under ekstremt press, har jeg vært en merket kvinne, sier Melle.

Pasienten, kun kjent som pasient X, kom fra et fengsel for menn til Melles avdeling for å få behandling for urinveisproblemer. Melle skal da snakket med en lege i telefonen om pasienten, og referert til pasienten som «mister» og «he».

Siden det dreide seg om fjerning av kateter for en mannlig pasient, var det nødvendig med presis kommunikasjon med legen, ifølge Melle.

Pasienten, en mann som identifiserte seg som kvinne, protesterte mot det mannlige pronomenet og tittelen.

Melle svarte at hun var «lei for at jeg ikke kan kalle deg ‘henne’ eller ‘hun’, da det strider mot min tro og mine kristne verdier, men jeg kan kalle deg ved ditt navn».

Pasienten begynte å skjelle ut sykepleieren verbalt og sa «Tenk om jeg kalte deg n—–? Hva om jeg kaller deg n—–? Ja, svarte n—–.»

I dagens klima kan det å bruke slike ord føre til alle mulige problemer. Men krenkelseshierarkiet slo til: Det er tydeligvis verre å være en kristen sykepleier som bruker feil pronomen enn å være en dømt pedofil som slenger ut ord som anses for rasistiske.

Pasienten gjorde også utfall mot henne til tross for at han var fastspent, og truet med å anmelde henne, forteller Melle.

– Det var skremmende. Jeg hadde aldri blitt kalt det ordet før. Og jeg trodde jeg skulle bli angrepet.

 

Forrige måned fikk Melle et brev fra Nursing and Midwifery Council, som vurderer hennes evne til å praktisere. De henviser til de etiske retningslinjene, som sier at sykepleiere «ikke skal gi uttrykk for sin personlige overbevisning (inkludert politisk, religiøs eller moralsk overbevisning) på en upassende måte.»

Melle ble mistenkt for et potensielt brudd på disse retningslinjene. Selv nekter hun for å ha brutt noe regler.

– Jeg har opptrådt helt i tråd med retningslinjene både under denne hendelsen og i løpet av min karriere.

– Jeg har blitt utsatt for en risiko, men jeg blir behandlet som en kriminell. Dessverre er det slik at hvis du stikker hodet frem og snakker sant om disse spørsmålene i NHS, risikerer du å bli slått ned, straffet hardt og degradert.

Christian Legal Centre støtter Melles rettslige krav. De er også involvert i en annen sak med høy profil:

Åtte sykepleiere ved Darlington Memorial Hospital saksøker County Durham and Darlington NHS Foundation Trust for seksuell diskriminering og seksuell trakassering etter at Rose Henderson, en mannlig sykepleier med kvinnelig kjønnsidentitet, fikk lov til å bruke garderoben for kvinner.

Dele
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn
Bli med i diskusjonen
Flere

Aktuelle nyheter

Foto: Kato Blackmore fra Unsplash

Da moren ble en surrogat

VG forteller historien om da to menn blir pappaer og komplikasjonene de opplevde ved fødselen. Moren, hun omtales slik: Paret hadde gledet seg lenge til