– Presset mot bibelsk skapelsesteologi og samlivsetikk er formidabelt, og mange føler et sterkt behov for å møtes. Bakgrunnen for at vi arrangerer konferansen, er det store behovet for kunnskap, bevisstgjøring, frimodighet og redskaper relatert til konferansens tematikk.
– Dessuten ønsker vi å legge til rette for nettverksbygging og nye allianser blant deltakerne, sier daglig leder Øivind Benestad i MorFarBarn til Kristelig Pressekontor.
Han har vært primus motor i arbeidet med å få til samlingen sammen med Boe Johannes Hermansen som er daglig leder i For Bibel og Bekjennelse.
16 innbydere
Stiftelsen er hovedarrangør for konferansen sammen med foreningen For Bibel og Bekjennelse og Verdialliansen, og de har med seg en lang rekke medinnbydere, blant dem Misjonssambandet, Indremisjonsforbundet, Ungdom i Oppdrag og Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn. I alt står 16 aktører bak.
Konferansen er lagt til i Oslo den siste helgen i januar og har flere kjente navn på listen over foredrags- og seminarholdere.
Der står teologen og forfatteren Olof Edsinger som er generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen, førstelektor i gresk Bjørn Helge Sandvei fra MF vitenskapelig høyskole, Jan Bygstad, prest i Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn, Marianne Brattgjerd som er førsteamanuensis ved Fakultetet for sykepleie og helsevitenskap ved Nord universitet og Kjell Skartveit, lektor, kommentator på nettstedet Document.no og politiker for partiet Konservativt.
Dessuten kommer sosiologen Gabriele Kuby fra Tyskland og biskop Juhana Pohjola fra Finland.
Skartveit har skrevet boka Samlivsrevolusjonen og Normløst og er konferansens første foredragsholder med temaet Hvordan radikal kjønnsteori erobret Norge – et overblikk.
Edsinger skal den første dagen snakke om Identitet, seksualitet og postmoderne tenkning. Hva er vår respons? og neste dag om Å være kristen menighet i en regnbuefarget kultur.
Brattgjerd skal ha innlegget «Født i feil kropp? Medisin og myter i trans-debatten».
Åpen mikrofon
I invitasjonen som sendes ut i disse dager, blir det opplyst at det etter de fleste foredragene blir mulighet til å stille spørsmål og kommentere innleggene for «Åpen mikrofon».
– Åpner dere for debatt i vid forstand slik at det kan bli livlige ordskifter av det?
– Dette er en konferanse for folk som ønsker å bekjenne og forsvare den felleskristne og bibelske teologien om ekteskap og familie, seksualitet og kjønn. Det finnes svært få arenaer med dette fokuset, og vi har ikke noe ønske om at konferansen skal ha en nøytral eller upartisk profil. Hensikten med åpen mikrofon etter foredragene er å gi mulighet for samtale og fordypning, ikke diskusjon og konfrontasjon, opplyser Benestad.
Han sier det er mulig det kommer en ny konferanse i 2024, dersom konferansen blir vellykket.
Vil ha med flere
– Frikirker som Baptistsamfunnet, Pinsebevegelsen, Misjonskirken og Den Evangelisk Lutherske Frikirke er ikke med, og heller ikke Normisjon. Er det noen dere gjerne skulle hatt med på arrangørsiden, som har takket nei?
– Vi er godt fornøyd med at vi totalt har 16 arrangører og medinnbydere, men det er klart at vi gjerne skulle hatt med enda flere, og det vil vi prøve å få til neste år, dersom det blir en ny konferanse i 2024, sier Øivind Benestad.